REÁL-DEM

A civilek sehol sem nélkülözhetik az egyenrangúság elvén működő polititikai kapcsolatokat. A jólétet Európában a "politikai inga" természetes, egyensúlyt-kereső működésével a szolidáris szociáldemokrata (kiharcoló) és a tőkegyarapító polgári-konzervatív (felhalmozó) erők kormányzó váltakozásai hozták el, a fékek és egyensúlyok polgári demokrácia rendszerében. 

A munkavállalók ebben a környezetben a lehetőségek mértékéig megkövetelték és kiharcolták azt a részt (bért) ami a munkaerejük magas színtű újratermeléséhez megfelelő volt minden szinten. Ez a jóléti társadalom modellje volt. Mindenki szeretne nálunk is ilyen eredményeket, "csak az alapvető feltételek", a kiegyezések keretrendszere hiányzik! 


Bizony ezt a működést a globalizáció és a világ-válság kipukkasztotta. Ma már senki sem tudja biztosan merre kellene haladni, hogy a jóléti demokrácia megvalósuljon. A jóléti EURÓPA kialakulásának folyamatai ismertek és megismerhetők. A civil, öngondoskodó, autonóm polgári kezdeményezések és szervezetek minden sikeres országban a motorjai voltak és lehetnek a jólétnek. A gazdasági teljesítmény nem csak a feltétele hanem az eredménye is lehet a reális demokráciának.

Adva van a feledat. A részleteknek kellene utána járni alapos elemző munkával, feldolgozni megvitatni mindazon forrásokat, amelyek már vannak, és ebből lehetne a hosszútávú teendőket meghatározni! Új, reális, zöld és szociáldemokrata, értékrend alapú demokrácia-politika kell a társadalmi szolidaritásra, és haladásra építve. 


Az egyetlen kivezető út, a szociálisan igazságos és szolidáris, teljes demokrácia alapú, kiegyensúlyozottan fejlődő, közösségekre épülő társadalom.  A célhoz és feltételrendszer kiépítéséhez a többségi támogatást és a politikai képviseletet is ki kell építeni, az EURÓPAI hagyományoktól és eredményességtől eltérítő szándékokat viszont le kell leleplezni, egyszerű, szemtől szembe kommunikációval.

Ki kell bontanunk egyszerűen, hogy az élni és élni hagyni, a jóléti társadalom; a viszonyok és vétkek, a jelen és jövő álmai; mindezek lényege mit tartalmaz, a társadalmi szolidaritás és a gazdasági felemelkedés folyamatai miért gyengülnek, mik az ok-okozati összefüggések! Ezekre keressük a praktikus, az értelmiségi nyelvezetnél egyszerűbben fogalmazott válaszokat és főleg alapvető narratívákat az NLP technológiákat felhasználva.A realitás reflektorával kell megvilágítani a jóléti társadalmi célt,
a fenntartható fejlődést, az új korszakot!


Jókedvvel és egészséggel, szabadon élni, hinni, megbocsájtani, megköszönni és szeretni, a múltat tisztelni és meghaladni, a jövőt kigondolni és megalkotni jöttünk erre a világra. Hogyan lehet így élni kis csoportokban összekapaszkodva, ha van akiknek ez ellenséges? Hogyan lehet többséggé szerveződni új módszerekkel, új közösségekkel? Erről úgy kell beszélnünk, hogy közben konszenzusos képzési vázak is szülessenek!

Már már érezhető a negatív gondolkodás és a pesszimizmus stresszgerjesztő, romboló hatása. Az aggódó reszkető és gyáva, sokszor gyűlölködő beszédünk megteremti a saját szenvedő mindennapi valóságát. Ez a folyamatot kell először megfordítani.

Amit gondolsz, beszélsz, iszol; eszel, teszel; ne csodálkozz, nemsokára; mindenestől, mindeneddel, ezzé-azzá leszel. A rövid élet titkát már sajnos egyre többen ismerik, de mi a hosszú élet receptje? Terveink között ennek is utána szeretnénk járni.

ui.: A reális demokraták, a politikai inga logikáját meghaladva keresik a válaszokat a fenntartható haladás lehetőségeire, és gerinces kompromisszumokat kötnek a "smart" okos világban mindazokkal, akik látnak és nem csak néznek.  Nem kergetnek olyan vágyakat amelyek valamely osztályhelyzetből vezethetők le, a modern tőkében (tőkésben) a maradandó, fejlesztő, emberközpontú szinergiát keresik.

Ez kicsinyke :-) részfeladat rád vár, ha REÁLDEM közösséget akarsz :

Programtervek! Kritikus beszélgetések, téjékoztatók, bemutatók, vélemények, élmények, viták, vetélkedések. Reális közvetítés a demokráciáról az önkormányzatiságról, az Európai Unió Magyarországának jelenéről, és a jövőbeli tervekről, .....mindarról amiről ez a bloglap szól!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Egy kép, ezer szó, egy perc videó ezer kép, élj vele! :-)