Európai Egyesült Államok



Az Európai Egyesült Államok (USE) az európai államok egy elképzelt, jövőbeli politikai egyesülésének adott név. A név hasonló az Amerikai Egyesült Államokéhoz, mert többnyire az USA-val vont analógia alapján képzelik el a megvalósulását. Az egyik változat szerint ma meglévő európai nemzetállamok politikai státusza az elképzelt szoros integrációban le lenne fokozva körülbelül olyan szintre, mint ahol jelenleg az USA-ban a tagállamok vannak, és ezzel elveszítenék a nemzeti önállóságukat és függetlenségük jó részét. A reális változat szerint az első lépés a konföderáció lehetne.

Ezért ezt a kifejezést (USE) az európai integráció euroszkeptikus ellenfelei gyakran pejoratív értelemben használják. Annak ellenére, hogy az USA nemzetközi jogi értelemben föderáció, az Európai Egyesült Államok alatt gyakran a jelenlegi nemzetállamok konföderációját is értik. Ugyanakkor a legtöbb euroszkeptikus számára még a konföderáció is elfogadhatatlan.

Pedig ez a "konföderáció szuverén államok vagy közösségek olyan csoportja, melyet egy szerződés hoz létre (ez már megvan), de később gyakran közös alkotmányt fogad el. Általában valamilyen kritikus kérdés megoldására jön létre, mint honvédelem, külügy, külkereskedelem, közös fizetőeszköz, ami közös kormányzást kíván minden tag számára." (Wiki).

Itt a közös alkotmány némely politikai erő számára taszító, amelyben rögzítve vannak az alapvető szabadságjogok (pld. teljes információszabadság) a közös gazdasági és pénzügyi politika (Európai Unió Bankja) és a közös munkajogi és munkaerő politika (sztrájktörvény, minimálbér) közös biztonságpolitika (rendvédelem) közös pénzügyi politika (Föderációs Központ Bank) és közös honvédelem.

Érdekes lenne úgy megkérdezni a keleti EU államok polgárait, hogy akarnak-e egy olyan Európai Egyesült Államok polgárai lenni ahol legalább 1000 euró a havi minimálbér (több lehet persze)! És ha ez megvan a többi mit számít?

Minimálbérek, súlyozott átlag 1000 euró


Napjainkban az Európai Unió szuverén államok társulása, annak érdekében, hogy elősegítse a közös célok elérését.

A USE gondolatával szemben leginkább azok a nemzetállami pártok és hatalmon lévő kormányaik tiltakoznak amelyek befolyásukat csak a szabadságjogok, megnyirbálásával, az információszabadság fékezésével, álságos alkotmánnyal és adópolitikával, hamis munkajoggal képesek megtartani (pld. Magyarország).

Az EU számos közös rendelkezéssel és szervezettel rendelkezik, amelyekkel alkalmanként az egyes tagállamokat felülbírálhatja. Ilyen például az európai bizottság, az Európa Tanács. Van közös pénz, amit 13 tagállam kizárólagosan használ és további 7 fixen hozzá köti a valutáját az ERM II rendszer szerint. Nem hivatalosan számos EU-n kívüli terület is átvette.

Ugyanakkor az EU-nak nincs közös alkotmánya (2 tagállam visszautasította), kormánya, az EU kormány által meghatározott közös külpolitikája, egy közös adóhivatala által begyűjtött közös adórendszere, és az európai hadsereg sem létezik, és nincs közös munkabér-munkajog,  szabadságjog, információszabadság, fékek és ellensúlyok (jogbiztonság) politikája, törvénykezése sem.




Itt a vége,nincs tovább! Nem mehet minden úgy ahogy eddig! Párizs és Brüsszel megmutatta,  hogy az Európai Unió a jelenlegi formájában nem működhet tovább, lépést kell tenni a valódi Egyesült Európa felé! Brüsszel óta bebizonyosodott hogy a nemzetállamok kora végleg lejárt. Nem lehet külön utas játékot játszani mert külön külön Európa teljesen védtelen a Terrorral szemben.

Eljött az ideje hogy Európa népei feladjanak egy keveset a szuverenitásukból és átadjanak egy keveset Brüsszelnek és Strasbourgnak, mert ez Európa érdeke, mert csak így válhat Európából biztonságos kontinens! A Kérdés már csak hogy az európai döntéshozók mikor ismerik ezt fel?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Egy kép, ezer szó, egy perc videó ezer kép, élj vele! :-)