A menekültek és a népszavazások

Tettekkel üzenjünk Európának

MI MARADUNK!



A Wikipédia szerint: A menekültek helyzetére vonatkozó egyezmény (1951-es menekültügyi egyezmény, 1951. évi genfi konvenció) a menekültügy legfontosabb nemzetközi dokumentuma. Az egyezmény a menekültek életének minden főbb részletére kiterjed: meghatározza azokat a szempontokat, amelyek alapján valaki menekültnek minősül, valamint felsorolja, hogy az egyezményt aláíró államokban milyen jogi védelem, támogatás és szociális jogok illetik meg a menekülteket.

A dokumentum egyértelműen kijelenti, hogy a menekültek nem küldhetők vissza olyan országba, ahol üldöztetésnek lehetnek kitéve. A konvenció meghatározza a menekültek kötelezettségeit a befogadó állammal szemben, és leszögezi, hogy kik nem kaphatnak menekültstátuszt (példáulháborús bűnösök).[1]Az egyezménynek nem célja a migráció okainak kezelése, nem foglalkozik az emberi jogok megsértésével, illetve politikai és fegyveres konfliktusokkal az érintett országokban. A dokumentum e problémák következményeinek enyhítését célozza azzal, hogy az áldozatoknak nemzetközi védelmet és az új életük felépítéséhez támogatást nyújt. ..... Bővebben: https://hu.wikipedia.org/wiki/A_men...

Menekültek mindig is voltak. 1956 -ban Magyarországról menekültek az emberek százezrei nyugatra a diktatúra önkénye elől. Táborokban fogadták őket. A világháború után tíz évvel ez még nem a jólét időszaka volt. Európa és a polgári világ tisztességesen, segítőkészséggel fogadta ezt az áradatot. Az egyezmény szerint jártak el. Sok ország jelentkezett a befogadásra. Mindenkinek találtak olyan megoldást amely javított az életén.

Azóta megalakult az Európai Unió, a szabad nemzetek egyenrangú szövetsége, melynek Magyarország is aktív tagja. Az Unió hatalmas és sokszínű. Több mint 30 millió polgára nem a mai területén született! A befogadásra bizony ma is szükség van!

Magyarország is aláírta a fenti egyezményt, és köszönettel tartozik a befogadó nemzeteknek. Azóta sokat változott a világ, a lényeg azonban nem. A polgárháborúk előli menekülés azóta is folyamatos. Kisebb nagyobb hullámok vannak. Most éppen nagyon nagy hullámok, egy nagy polgárháború miatt. Van aki kilép az Unióból felhasználva a gerjesztett menekültellenes hangulatot. Van aki álságos népszavazást indít, ami burkoltan a kilépésről szól!



Meg kell védeni az EU határait az ellenőrizetlen határátlépőktől, humánus megoldásokat alkalmazva. Normális menekülttáborokat kell létrehozni. Természetesen a mai menekülés okait és emberi “forrásait” nemzetközi összefogással kell megváltoztatni, hatalmas pénzügyi áldozatokat hozva, ott ahol keletkeznek! Mindenkinek van ebben önként vállalható feladata, de a kitaszítás és a kerítés nem megoldás!
Gazdasági erőnkhöz mérten nekünk is illene befogadni néhány ezer menekültet, önként. Akár szakképzettek között is válogathatnánk. Ma jelentős, több tízezres munkaerőhiány van több területen nálunk is. A születések száma is jelentősen alacsonyabb mint a nemzet fogyása.

*********



Október 2-án álságos népszavazás a menekültkérdésről, a bennmaradásról!
A DK világos állásfoglalása "Ne menj el ...."

**********
Az EUPOLGÁROK szerint van egy egyszerű megoldás Magyarország számára! Mi magyar polgárok is Üzenjünk Európának! Fogadjunk be önként, évente, letelepedési feltételekkel, legalább kétezer szakképzett menekültet, “nagyvárosainkba,”, önkéntes vállalás alapján településeinken elosztva , igénybe-véve az EU támogatását (6000 Euró/fő)!! Magyarországon a becslések szerint legalább 30 ezer muszlim él, békében, a törvényeink szerint. Európában több mint 15 millió!

Mások véleménye:

"Hosszabb távon százezernyi friss munkaerő hiányzik Magyarországon. Valamennyit ezen lehet enyhíteni a bérszínvonal emelésével, de ennek is meg lesz az ára. Szemben a Fidesz hazugságával igenis segíteni kellene vendégmunkások fogadását tízezerszám, mert ebből csak erősebb gazdaság és jobban működő magyar termelés alakulna ki. Akkor politizált volna a magyar nemzeti érdek szerint a Fidesz, ha az uniós kék kártya megoldását a végletekig kihasználta volna, mert ezzel lett volna esélyünk fogadni képzett szíreket és másokat. Szemben a Fidesz hazugságával ők nem terroristák akkor sem, ha vannak közöttük és más, sokadik generációs bevándorlók között olyanok, akik nem tudnak vagy nem akarnak integrálódni. Ez utóbbiakat, akik párhuzamos társadalmakat hoznak létre ki kell utasítani, ehhez új szabályok kellenek. De Magyarország csak erősebb, sokszínűbb és gazdagabb ország lett volna azáltal, ha javára fordította volna az elmúlt évek menekültválságát."... EGYÜTT Szigetvári Viktor

Kényszer-betelepítés nem is létezik!

" Tordai Bence ugyanakkor azt mondta: nem született ilyen döntés az EP-ben, tudomása szerint a javaslat - amelyet Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarország EP-képviselője is a támogatott - arról szólt, hogy forrásokat hagynak a tagállamoknál a menekültválság kezelésére. Kijelentette: a kormánypártok "hazugságokat terjesztenek", annyira nincs ötletük, hogy mivel lehet az embereket a menekültek és a magyar baloldal ellen hergelni, hogy már az EP-döntések meghamisításától sem riadnak vissza.

Tordai Bence hangsúlyozta: kényszerbetelepítés nem létezik, ez "a Habony-művek egyik kreálmánya", ezért azt javasolják az embereknek, hogy ne vegyenek részt a "botcsinálta, értelmetlen népszavazáson", hanem a referendum napján, október 2-án inkább menjenek el a Párbeszéd Magyarország által szervezett demonstrációra.".. PM Tordai Bence

Civil felhívás:
* * * * * * * * * * * * *
A MOMA üzeni!:





A MOMA kéri:
EGYETÉRTESZ? TÁMOGASD!
A Modern Magyarország Mozgalom az októberi népszavazás bojkottja érdekében szeptemberben plakátkampányt indít.

Ahhoz, hogy az üzenetünk minél több emberhez eljusson, sok és több és még több óriásplakát (és persze online hirdetés) kell. Meg kell értetnünk az emberekkel, hogy a Fidesz (ebben az ügyben is) aljas módon és megállás nélkül hazudik!

A segítségeteket kérjük! Ha egyetértetek az üzenettel és szeretnétek ezt a plakátot minél nagyobb számban látni a közterületen szeptemberben, akkor kérjük, támogassátok a kampányt!
Hogyan?

Egyszerűen. A támogatásokat a MoMa alszámlájára várjuk, amit kifejezetten erre a célra nyitottunk. Az ide érkező összegekkel (amit csak erre a kampányra használunk fel) természetesen el is fogunk számolni.

Raiffeisen Bank
HU42 12010240-01403631-00300003
Külföldi utalás esetén a bank SWIFT/BIC kódja: UBRTHUHB

Köszönjük!
A megosztásokat is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Egy kép, ezer szó, egy perc videó ezer kép, élj vele! :-)