Zöld

Tisztázni szeretnénk, mi a tartalma a  modern "Zöld" mozgalmak, pártok céljainak. A "ZÖLD" lényege, a fenntartható fejlődés lényege. Vigyázzunk a földre, mert csak itt tudunk élni! A részletek nagyon érdekesek.Ezt mondják: "A környezetvédelem és a fenntarthatóság sürgető és súlyos kérdései csak olyan módon oldhatóak fel, ha a társadalom és termelés minden területén új eredményes struktúrákat honosítunk meg. 

Az aktuális hibás struktúrák cseréjével a társadalom kiléphet abból az ördögi körből, amelyet a problémagyártás, majd az újabb problémákat teremtő problémamegoldás jelent."
A Környezeti címkézés és a zöld közbeszerzés a motorja annak a változásnak ami egy élhetőbb Európa irányába mutat: https://drive.google.com/file/d/0ByaZETfxwUujN0dUQUp2aEVNemc/view 

  

 

A környezetközpontú irányítási rendszer a környezettudatos irányításnak egy jól szabályozott, rendszeresen ellenőrzött, tanúsítvánnyal is dokumentált formája.  Nemzetközileg leginkább (el) ismert módjai:

  EMAS (Eco/Environmental-Management and Auditing Scheme/System)
  ISO 14000-es szabványok (Internacional Organization for Standardization)

Ezek szisztematikus, gyakorlatban is jól követhető rendszerek, amelyek megkönnyítik (vezetik) a környezettudatos irányítást. Alkalmazásuk jelentős hatással van a piaci versenyre: 
  • közvetlen költség növekedés, közvetetten költségtakarékos, 
  • kedvező társadalmi fogadtatásnál piacnövelő
A KIR rendszerek bemutatása >>> Megnyitás Google Diák:

https://drive.google.com/file/d/0ByaZETfxwUujdU1LZUNnaFdlRUE/view?usp=sharing

MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOK


"A biomassza, a napenergia, a vízenergia, a szélenergia és a geotermikus energia felhasználatlan potenciálja továbbra is magas. Ugyanakkor az elmúlt időben számos serkentő intézkedés született, melyből a leghatásosabb a megújuló energiákból származó energia kötelező vételárának bevezetése (feed-in-tariff, FIT), így számos európai országban az iparág fejlődésnek indult.

Az EU más tervek átvételével küzdött a klímaváltozás ellen, míg a fenntartható fejlődést szolgáló Európa 2020 program meg nem született, mely az energiaszektor kapcsán is komoly elképzeléseket fogalmazott meg (más néven 20-20-20).".....
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Egy kép, ezer szó, egy perc videó ezer kép, élj vele! :-)