Élő-TV


Itt láthatók (majd) az élő kísérleti adások az egyik (USTREAM) technikával. Teljes képernyővel (jobb sarokban), stúdióból, vagy rendezvényről! Az időpontokat itt jelezzük! A másik (olcsó iWowWe) technikára minta a TALKTV (oldalsávunk). a felvett korábbi adások majd a YouTube csatornánkon megtekinthetők.

Saját tévé indítása

Hogyan készíthetek én is nézhető adást az Interneten?

Az Internetes tv sugárzás ma már nem elérhetetlen akár az egyszerű (amatőr) felhasználó számára sem. A szolgáltatások adásidőhöz kötött minősége és mennyisége árban is jelentős szórást mutat. Szinte mindegyik megoldás alapdíjköteles. Manapság elterjedőben vannak az új szolgáltatást nyújtó weblapok amelyek on-line adás szórási lehetőséget nyújtanak. Részben hazai fejlesztésű szolgáltatás is versenyez a webes élő streaming-csatornák piacán (ustream).

A YouTube-hoz és utánzataihoz képest a Ustream.tv (belinkelt ablakunk fentebb) és versenytársai, a Justin.tv és a Livestream.com (korábban Mogulus.com) és az "ablakos" olcsó iWowWe.com vadonatúj megközelítést képviselnek, hiszen nem csak előre elkészített és megvágott anyagokat adnak, hanem élő közvetítéseket is, sőt az íWowWe a legkisebb havidíjért (25$/hó), szinte korlátlan adásidőben 500 nézőig, oktatásra is kiválóan alkalmas közvetítési időt és konferencia, valamint autoresponderes (automatizálható) videolevelezési lehetőséget is biztosít saját arculattal.

Ezeket az élő műsorokat a legtöbb technológia ráadásul azonnal automatikusan archiválja egy standard minőségben (a legolcsóbbat kivéve), vagy a stúdió tulajdonosra bízza a felvételt egyéni szoftveres megoldással, választható minőségben .
( http://bandicam.hu.softonic.com/ ).

Ez több, mintha csak videoblogot készítenénk, hiszen úgy közvetíthetjük életünk eseményeit, mintha az tévéműsor, mondjuk egy valóságshow lenne. Alapvetően ha műsort szeretnénk szolgáltatni az Interneten, két eset lehetséges. Vagy mi magunk állítjuk be a gépünket műsorszórásra, vagy igénybe veszünk egy szervert lásd fentebb említetteket és úgy szórjuk a műsort (mindkét esetben "erős gép" kell).

Az első megoldás egyrészt elég bonyolult (sávszélesség, fix ip cím, valami program ami tud brodcastolni. stb.) A második a megoldás "megfizethető", amikor mi csak streemeljük az adást a szervernek (egy nevesíthető felületen > EUROPOLGÁR-TV) amely ezután brodcastolja szét a nézőknek. Ezért bérlőként előfizetési díjat fizetünk (25-500$/hó között + az adásidőért is) a nézőszám függvényében.

Ez azt jelenti, hogy a saját gépünk egy nagyobb erősebb széles-sávval rendelkező szervernek adja át a jelet, amelyről aztán már akár több ezren is nézhetik az adást. Ebben az esetben a gépünket nem terheli le az adás, és nem korlátozza az Internet kapcsolatunk, vagy a sávszélességünk. 

On-line adást csinálhatunk, webkamerával, vagy felvett videó anyagokkal, illetve saját tuner kártyával akár meglévő tv adásokat is feltehetünk a netre több ezer néző számára elérhető formában. Az alap, jó minőségű (stúdió) felszerelés 1000-3000$ közötti befektetést igényel (Tech oldalunk).


http://www.ustream.tv/channel/eupolg%C3%81r-tv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Egy kép, ezer szó, egy perc videó ezer kép, élj vele! :-)