Illiberális maffiaállam erőterei


Európában a címben jelzett fogalmak bemutatására találunk a korábbi évtizedekből gyakorlati példákat, mintákat is lehet találni bőségesen. Manapság az EU és a jóléti szociálliberális demokráciák bírálatában divatos, hogy mindjárt ezek elavultságáról, fejlődési rendellenességeiről, versenyképességi hátrányairól beszélnek egyesek, felnagyítva a demokratikus megegyezési kényszerek, "fékek és ellensúlyok" látszólagos, modernizációt-hátráltató hatását.

Gyógyírként az illiberális  alapokkal (szabadságjogok korlátozása, leépítése), a szinte totális információs (hazugság) hatalom kiépítésével egy letűnt kor gyakorlatát és szellemiségét akarják újra feléleszteni, a folytonos háborús pszichózis gerjesztése közben! Van aki csak tervezi, van aki meg is valósítja! Ez a centrális erőtér, (amely előbb utóbb robbanáshoz vezet).

Vannak olyan országok (Magyarország is) ahol a fondorlatos választási technikával megszerzett parlamenti többséget, aprólékos (törvényesnek látszó) maffiamódszerek gyakorlatával arra használja fel az erő pozíciójában lévő (állam) hatalmi párt, hogy egy totális autokratikus rendszert építsen ki az élő béka megfőzésének technikájával. Központosított államgépezetével szinte félelemben tartja azokat a polgárokat (a családjaikat is) amelyek próbálják  felhívni a társadalom figyelmét arra, hogy "kérem itt főzés folyik"!



"A maffia-rendszerben gondolkodás egyik "eredménye" a forralt béka néven ismertté vált metafora, mely kiválóan alkalmas bizonyos emberi tulajdonságok szemléltetésére. A jelenség a következőképpen működik. Próbálj meg egy forró vízzel teli katlanba békát tenni; a szegény pára minden igyekezetével megpróbál majd kievickélni belőle. Ha viszont a katlanba csak mérsékelten langyos vizet töltenek, mely alatt lassú tűz ég, az óvatosan a vízbe helyezett béka nagy nyugalommal fogja magát átadni a lebegés örömeinek. Amint a víz hőmérséklete lassan emelkedik, a béka csendesen elbódul, úgy, mint amikor mi is forró fürdőt veszünk és mosollyal az arcunkon ellazítjuk izmainkat. A béka az ellenállás legkisebb jele nélkül hagyja magát megfőzni."


A maffiaállam a hű csatlósainak, strómanjainak mértéktelen lehetőségeket ad a közpénzek magánzsebekbe irányítására az alapvető tevékenységeit viszont szinte szándékosan leépíti, elhanyagolja (oktatás, egészségügy, közlekedésfejlesztés stb.). A folyamatokat látva a fiatal polgárok százezrei hagyják el az országot kivándorlási céllal.

Mivel a jelenleg kormányzók megszüntették a nyugdíj-biztosítási rendszert (és a jelenlegi nyugdíjrendszer a befizetésekre alapul) nyugdíjasok milliói kerülhetnek komoly veszélyhelyzetben a pénzhiány miatt. A milliárdokba kerülő hamis médiapropaganda eredményeként csak kevesen látják a valóságot, amíg a rendszert éltető (eredetileg fejlesztési célú eurómilliárdok) akadály nélkül érkeznek !

Bővebben itt : http://nepszava.hu/cikk/1002859-maffiaallam-es-magyar-polip


Az EU-tól kapott fejlesztés célú támogatási pénzek tovább nőnek évről évre!

2013 -ban 
5,909.00 kapott (millió euró)  
920.00 befizetett (millió euró)
  4,989.00  pozitív egyenleg (millió euró) 

Sajnos frissebb adatokat nem tudunk elérni!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Egy kép, ezer szó, egy perc videó ezer kép, élj vele! :-)